Menu

NMF concert - Hawijch Elders en Sander Sittig

Zondag 31 oktober 2021 15:00 uur

Twee seizoenen geleden was dit NMF-evenement, met dezelfde musici, een groot succes. Reden voor ons om ze opnieuw te vragen ons podium te betreden. Dit concert vindt plaats met medewerking van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hawijch speelt op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano (Napels, ca. 1755) en met een strijkstok, gebouwd door Jean Pierre Marie Persoit (Parijs, 19e eeuw), beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar'.

Over de exacte inhoud van het concert en de exact geldende Coronamaatregelen informeren we iedereen later via deze pagina, onze nieuwsbrief en de Actueel-pagina. Hieronder staat wel al informatie over de musici.

Bestel hier je kaarten  Het is ook mogelijk via Ticketkantoor 5 euro (of meer) te doneren als je een E-ticket koopt. Wil je dat niet? Laat dan het aantal bij de donatie op '0' staan, dan verschijnt de donatie niet bij de betaling.

Sander Sittig

Pers en publiek over de hele wereld loven Sander Sittig’s poëtische en persoonlijke pianospel, dat hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse pianisten heeft gemaakt. Het zijn ook deze capaciteiten die hem tot de kamermusicus par excellence hebben gemaakt en die voor grote musici reden zijn om Sander Sittig te vragen hen te vergezellen op hun concerten en tournees door heel Europa, in de Verenigde Staten, Japan, China en Israël. Zijn grote kennis van het kamermuziekrepertoire en zijn vermogen tot naadloos samenspel worden zeer gewaardeerd op de
concoursen en cursussen waaraan hij verbonden is, zoals Crans-Montana Classics, de Internationale Zomeracademie van de Universiteit voor Muziek en Podiumkunst van Wenen en het Huberman Festival. Sander Sittig werd opgeleid bij meesterpedagoog Jan Wijn. Al tijdens deze studie werd hij uitgenodigd om als solist in Beethovens Vijfde Pianoconcert zijn debuut te maken in De Doelen in Rotterdam, en maakte hij radio- en tv-opnamen. Daarna volgden onderscheidingen op het Tromp Concours (Eindhoven), alsook in Epinal, Rome en Palm Beach.

In Sander Sittig’s repertoire staat de uitdaging centraal die de grote muziek van grote componisten hem biedt, maar hij maakt ook uitstapjes naar kinderconcerten, tijdens de theaterproducties van Oorkaan, en naar minimal music. Zo speelde hij de première van Simeon ten Holt’s Incantatie IV in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Hij wordt veelvuldig geprezen om de introducties die hij bij zijn concerten geeft, en die hij vaak met visuele middelen ondersteunt.

Hawijch Elders

Hawijch Elders (1998) is een jonge opkomende violiste. Onlangs is ze geselecteerd als een van de laureaten van Dutch Classical Talent in seizoen 2021-2022. In december 2019 is aan haar de Vioolbeurs 2019 van Het Kersjes Fonds in het Koninklijk Concertgebouw uitgereikt. Zij soleerde in o.a. de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Mozart, Paganini, Britten en Dvořak met onder andere Real Filharmonía de Galicia, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Orquestra Clássica da Madeira, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig. Hawijch heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. In juli 2021 heeft zij de 1e Prijs op het 5e Leonid Kogan International Vioolconcours gewonnen. In mei 2021 werd haar de 2e Prijs toegekend van het Odesa Internationaal Vioolconcours. Ze soleerde in de finale in het Vioolconcert van Jean Sibelius met het Odesa Philharmonisch Orkest. In 2019 werd zij laureaat van de 3e Oleh Krysa International Violin Competition in Lviv, Oekraïne. In september 2018 won zij de tweede prijs en drie speciale prijzen tijdens het 37e ‘Premio Rodolfo Lipizer’ Internationale Vioolconcours. In januari 2018 soleerde zij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk met het vioolconcert van Antonín Dvořák in de Finale van het Oskar Back concours, waar zij met overweldigende meerderheid de Publieksprijs won en haar de tweede prijs werd toegekend. Eerder won zij prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Nederlands Vioolconcours “Iordens”, en de Classic Young Masters Award. Sinds 2016 studeert Hawijch bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, eerder studeerde ze bij Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Ivry Gitlis, Pierre Amoyal, Emmy Verhey en Ana Chumachenco.

Foto Hawijch Elders: Kaupo Kikkas (c) NMF

Foto Sander Sittig: Frédéric GarcíaOverzicht

Podium Hilton

Onze concerten worden gegeven in een van de prachtige zalen van het fraai gelegen Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Er is bij het Hilton ruime parkeergelegenheid.

Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief & flyer bekijken

Nieuwsbrief bekijken

Download onze flyer