Menu

ADAM Quartet (i.s.m. NMF)

Zondag 5 november 2023 15:00 uur

Op zondag 5 november speelt het ADAM Quartet. We organsieren dit concert in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het sinds 2022 de voltijds tweejarige postacademische opleiding volgt. In 2023 is het kwartet geselecteerd om deel uit te maken van het Music Cultural Heritage Talent Platform
(MERITA) en in 2024 zullen zij Artist in Residence zijn tijdens de Zeister Muziekdagen. Vol lef en enthousiasme debuteerde ADAM op de grote Nederlandse podia en festivals, zoals Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Grachtenfestival, Stift Festival, Klassifest, Down the Rabbit Hole, Schiermonnikoog Festival en het Storioni Festival. In 2021 ontving het kwartet het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes Fonds.


Het ADAM Quartet ontving masterclasses van leden van onder andere Quatuor Danel, Quatuor Ébène, Ysaÿe Quartet, Quartetto di Cremona en het Jerusalem Quartet. Het eigentijdse perspectief van het ADAM Quartet heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen. Naast het traditionele repertoire brengt het kwartet graag muziek van hedendaagse componisten in première.

Het programma heet Van Haydn tot Heden en is als volgt:

o   Haydn Strijkkwartet opus 76 no. 2 
o   Carolina Shaw Entr’acte (geïnspireerd door Haydn)
o   Ravel Strijkkwartet (bekend van de Bolero)
o   Camiel Jansen Suite , een nederlandse componist, bevriend met het Adam strijkkwartet
o   Sfeervolle afsluiter: Crisantemi van Puccini 

Klik hier voor een impressie.

Margot Kolodziej - viool
Hannelore De Vuyst - viool
Minna Svedberg - altviool
Renée Timmer - cello

Cultureelcentrum De Rank biedt ook voor dit concert een Hapje met Drankje aan voor slechts € 5! Zo wordt een concert een middagje uit in Soest. 

Dit keer een verse pomodori soep met basilicum en focaccia, groentequiche met mozzarella. Daarbij een mooi glas Feudo Arancio Nero d'Avola Sicilia van onze sponsor en wijnspecialist Gommers uit Soest. Het e-ticket voor dit arrangement kunt u samen met een concertkaartje kopen. 

Bestel hier je kaarten

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) steunt structureel ruim 400 musici – professionals en muziekstudenten – met een instrument dat uitdaagt en inspireert. Dankzij donaties, schenkingen en nalatenschappen bouwt het fonds aan een hoogwaardige collectie, die in bruikleen wordt gegeven aan musici, passend bij hun ambities en ontwikkeling. Met ruim 500 instrumenten en 250 strijkstokken is de collectie één van de grootste collecties muziekinstrumenten in Europa. Bovendien heeft het fonds een grote collectie vooraanstaande instrumenten uit de Nederlandse vioolbouwgeschiedenis opgebouwd. De muzikale missie van het NMF kan alleen voortbestaan met de steun van donateurs. Kijk op muziekinstrumentenfonds.nl 

De verkoop van dit concert is gesloten


Overzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief