Menu

Cello Octet Amsterdam - West of the Moon

Zondag 21 april 2024 15:00 uur

Het Cello Octet Amsterdam komt weer terug in Soest met hun programma West of the Moon!

Het Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Theo Loevendie, Mauricio Kagel, Michael Gordon en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

De cellisten manifesteren zich als een hecht kamermuziekensemble van wereldklasse, maar ook als baanbrekende performers in voorstellingen als Cellokrijgers (co-productie met Oorkaan), of als rockband in Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band.

Vanuit de overtuiging dat musici middenin de samenleving staan en de verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan maatschappelijke discussies, gaat het Octet regelmatig bijzondere samenwerkingen aan met componisten, theatermakers, choreografen  en maatschappelijke organisaties. Zo gingen de voorstellingen Instant Happiness en Instant Love (co-productie met Via Berlin) over actuele onderwerpen zoals de consumptiemaatschappij en mensenhandel, en richt het Octet zich recentelijk op thema’s als diversiteit en migratie.

Optredens brachten het Octet op podia en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Tip: Reserveer gelijk met jouw kaartjes een voucher voor een hapje en een drankje na het concert. Deze keer wordt je dan verwend met een wrap met gegrilde groenten en een soepje van zomererwten met munt! Erbij wordt een rode wijn (Rioja Crianza) geschonken of een drankje naar keuze.

Bestel hier je kaarten

West of the Moon

Het programma voor het Concertpodium Soest is al bekend:

Kate Moore: Sad Melody I   (3:31)
Kinan Azmeh: Vol de Nuit
1. Sunrise
2. Rebellion
3. Soil
4. Hymn of the nightfall
        pauze
Philip Glass: Symphony for eight
Arvo Pärt: Da Pacem Domine

                 Silouan's Song
Theo Loevendie: Two mediterranean dances
1. Zeybek
2. Ibérica

De verkoop van dit concert is gesloten


Overzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief