Menu

Carel Kraayenhof en Marietta Petkova "De Hand van de Beer"

Zaterdag 28 september 2024 20:00 uur

Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een uniek, autobiografisch getint programma. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee.

Carel Kraayenhof is internationaal beroemd vanwege zijn tango vertolkingen en in Nederland in het bijzonder door zijn bijdrage aan het huwelijk tussen koning Willem Alexander en koningin Maxima. Marietta Petkova is een toppianist en bekend van de Nederlandse podia. Zij trad meermaals op bij het Concert Podium Soest.

Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van onder meer Bach, Schubert, Albéniz en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Soria. De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in ‘Ruka na Metchka (‘De Hand van De Beer’). Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon. Een mix van tango en klassiek waarbij Petkova zich aan de tango waagt en Kraayenhof aan klassiek.

Bestel hier je kaarten

Toegangskaartjes zijn ook verkrijgbaar bij de zaal indien het concert niet is uitverkocht.

Overzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief