Menu

Historie

Van Wijndoos naar Concertpodium

Het Concertpodium Soest begon bij de familie Van Ee. Kitty van Ee was een begenadigd pianodocente. Haar man Mick kon na zijn pensioen zijn passie voor wijnen een vlucht geven door een wijngroothandel over te nemen. Hij bouwde hiervoor een pand met een ondergrondse opslagruimte en een proeflokaal op het industrieterrein in Soesterberg. Hij doopte dit gebouw De Wijndoos. Op een dag kwam een altviolist wijn proeven en hij merkte dat de akoestiek heel aardig was. 'Wellicht iets om eens een concertje te verzorgen met een glas wijn na afloop?', was zijn voorstel. Mick en Kitty vonden dat een geweldig idee. De rest is geschiedenis. De muziek- & wijnconcerten begonnen op 16 maart 1997. Mick en Kitty verspreidden met een team vrijwilligers de concertflyers onder buren en kennissen en het proeflokaal liep aardig vol.

Na twee jaar aan succesvolle concerten, vroeg Mick aan Bert Smit of hij er iets in zag de organisatie over te nemen. Bert vroeg op zijn beurt Bob van den Hoogen om met hem mee te doen. Samen werkten zij aan een nieuwe organisatievorm en de Stichting Muziekkring Eemland werd opgericht in 1999. Ze vonden een nieuw en ruimer onderkomen in het toenmalige Holiday Inn. Het bestuur werd bijgestaan door een artistieke commissie die zorgde voor het contracteren van kwalitatief hoogstaande musici. Ook werd, en wordt nog steeds, altijd plaats ingeruimd voor jonge muzikanten, in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en ook de Academie voor Muzikaal Talent.

In de afgelopen ruim twintig jaar traden heel veel musici bij ons op. Concertpodium Soest - zoals ons podium tegenwoordig heet - is alle jaren gesteund door een grote groep vrijwilligers die zich inspannen de concerten goed te laten verlopen. Ook onze sponsors en de Gemeente Soest hebben een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van het podium. Dat is geweldig..

Nu op naar ons 25-jarig jubileum! Wij hopen dat u daar ook weer getuige van bent.

Bert Smit
Ambassadeur van Concertpodium Soest

Een selectie van artiesten die sinds de start bijons optraden

Janine Jansen
Matangi Kwartet
Ronald Brautigam
Tim Kliphuis
The Fancy Fiddlers
Dominic Seldis
Frederieke Saeijs
Erika Waardenburg
Klara Würtz
Pepe Romero
Trio Suleika
Busch Trio
Noa Wildschut
Eric Vloeimans
David Kuyken
Birthe Blom
Escher Trio
Alexander Kerr
Mark Lubotsky
Frans Fiselier
Maria Martinova
Mirsa Adami
Edwin Rutten
Florestan Duo
Kodaly Trio
Lavinia Meijer
Ramon van Engelenhoven
ORBI
Hannes Minnaar
Ton Koopman
Chiaroscuro Quartet
Calefax
Jannemien Cnossen
Rubens Kwartet
Hexagon Ensemble
Rietveld Ensemble
Pauline van Oostenrijk
Ivo Janssen
Storioni Trio
Barokensensemble Cordevento

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief