Menu

Programma en musici Ernest & Friends

Vrijdag 18 maart 2022

Programma Ernest and Friends op 3 april 2022 om 15:00

(biografie musici staan na het programma)

Johann Christian Bach – kwartet in Bes groot (WB 60)

  1. Allegro
  2. Rondo-Tempo di minuetto

Benjamin Britten – Phantasy quartet op. 2

W.A. Mozart – Kwartet in A groot.  KV 298

                    1. Thema con variazioni – andante

                    2. Menuetto en trio

                    3. Rondeau – allegretto grazioso

                              PAUZE

W.A. Mozart – Adagio in F groot voor engelse hoorn en strijktrio. KV580a

F. Schubert – strijktrio in Bes groot D471

W.A. Mozart – kwartet in F groot.  KV 370

                    1. Allegro

                    2. Adagio

                    3. Rondeau - Allegro

Bestel hier je kaarten

Martina Forni (altviool)

De Italiaanse altvioliste Martina Forni groeide op te midden van vele soorten muziek. Door haar latere al even gevarieerde activiteiten in de muziek - van barok tot hedendaags via jazz en Argentijnse tango - ontwikkelde ze zich tot een eclectisch musicus. Martina Forni studeerde magna cum laude af aan de conservatoria van zowel Verona als Amsterdam. Onder haar docenten en mentors bevinden zich Nobuko Imai, Michael Gieler, Umberto Forni en Anner Bijlsma.

Ze was lid van het Radio Philharmonisch Orkest en speelde vele jaren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra en Asko|Schönberg. Sinds 2013 maakt ze deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Naast haar orkestwerk speelt Martina Forni kamermuziek in vele ensembles, zoals Il Faro Kwartet en Ensemble Lumaka, waarmee ze diverse prijzen won. Ze speelt ook barokaltviool en was soloaltist van Anima Eterna Brugge, Ensemble Zefiro en La Chambre Philharmonique.

Michael Stirling (cello)

Michael Stirling (Londen, 1962) studeerde cello aan de Guildhall School of Music in Londen bij Leonard Stehn en Raphael Wallfisch en vervolgens bij Lawrence Lesser aan het New England Conservatory in Boston. Van 1989 tot 1997 was hij cellist van het Duitse Ensemble Modern in Frankfurt, waarmee hij ook veelvuldig als solist optrad. Acht jaar lang maakte hij deel uit van het Raphael Ensemble, waarmee hij vele cd’s opnam voor het label Hyperion.

In 1997 werd Michael lid van het Brindisi String Quartet in Londen. Tevens speelde hij regelmatig als gastaanvoerder van de celli bij ensembles en orkesten zoals The Philharmonia Orchestra, London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra, English Chamber Orchestra en The Scottish Chamber Orchestra. Ook gaf hij concerten met het Chamber Orchestra of Europe. Sinds september 2003 is hij aanvoerder celli van het Radio Filharmonisch Orkest in Nederland. Daarnaast is hij lid van het ensemble Nieuw Amsterdams Peil en The Brunsvik String Trio. Hij maakte vele radio-opnamen en cd’s. Zijn opname van het celloconcert van Hindemith (*Kammermusik nr. 3*) met Marcus Stenz en het Ensemble Moder  kreeg de prijs van de Duitse muziekkritiek. In 2020 heeft hij de complete strijktrios van Beethoven opgenomen op CD voor Zefir Records met The Brunsvik String Trio.

Sinds september 2014 is Michael Stirling hoofdvakdocent cello aan het Conservatorium van Amsterdam.

Junko Naito (viool)

Junko Naito is sinds december 2002 als eerste violiste verbonden aan het Concertgebouworkest.  Junko Naito studeerde aan de Tokyo National University of Fine Arts. In 1996 kwam ze naar Nederland om aan het Utrechts Conservato­rium bij Viktor Liberman te studeren. Daar studeerde zij in 1998 met de hoogste onderscheiding af als uitvoerend musicus. Nog tijdens haar studie won ze in Tokio de O.E.K. solistenprijs, om haar debuut te maken in de prestigieuze Suntory Hall.

Als solist trad zij onder dirigenten als Hiroyuki Iwaki in Japan en Duitsland veel op met klassiek en modern repertoire. In september 2014 kreeg Junko Naito de Iwaki Award, een prijs voor uitmuntende musici die ingesteld is ter nagedachtenis aan Hiroyuki Iwaki.

Ernest Rombout (hobo)

Ernest Rombout studeerde cum laude af aan de Musikhochschule in Freiburg bij Heinz Holliger en vervolgde zijn studie bij Maurice Bourgue en Nikolaus Harnoncourt. Op 19-jarige leeftijd was hij prijswinnaar van het internationale hoboconcours in Ancona, Italië.

In 1983 maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam met het hoboconcert van Richard Strauss. Sindsdien heeft hij als solist opgetreden met gerenommeerde orkesten en ensembles in heel Europa, Japan en de Verenigde Staten, waarbij hij samenwerkte met dirigenten als Christopher Hogwood, Heinz Holliger, Emilio Pomarico, Mark Foster, Diego Masson, Ed Spanjaard en Jaap van Zweden. In 1994 verscheen zijn eerste solo-cd met de hoboconcerten van Mozart en Haydn, opgenomen met het Concertgebouw Kamerorkest. Daarnaast speelt hij kamermuziek in verschillende bezettingen.

Zijn interesse in moderne muziek heeft geleid tot het uitbreiden van de hobotechnieken. Door hem geïnspireerd schreven componisten zoals Luca Francesconi, Eric Verbugt en David del Puerto, nieuwe werken voor hem. Hij is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft regelmatig masterclasses in Europa.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief