Menu

Meer dan 20 jaar Concertpodium Soest

Van Wijndoos naar Concertpodium

Het Concertpodium Soest begon ooit bij de familie Van Ee. Kitty van Ee was een begenadigd pianodocente. Haar man Mick was als ingenieur actief op vele plaatsen in het verre Oosten. Na zijn pensioen kon Mick zijn passie voor wijnen kracht bijzetten door een wijngroothandel over te nemen. Hij bouwde hiervoor een pand op het industrieterrein in Soesterberg, met een ondergrondse opslagruimte en een proeflokaal. Hij gaf het onderkomen de naam De Wijndoos. Op een dag kwam er een altviolist wijn proeven en merkte dat de akoestiek heel aardig was. 'Wellicht iets om eens een concertje te verzorgen met een glas wijn na afloop?',zo oordeelde hij. Mick en Kitty vonden dat een geweldig idee. En zo geschiedde, de muziek & wijn-concerten begonnen op 16 maart 1997. Mick en Kitty verspreidden met een team vrijwilligers de concertflyers onder buren en kennissen en het proeflokaal liep aardig vol.

Na zo’n twee jaar aan succesvolle concerten, vroeg Mick zijn hockeymaatje Bert Smit of die er iets in zag de organisatie over te nemen. Bert vroeg op zijn beurt de net gepensioneerde Bob van den Hoogen om met hem mee te doen. Samen werkten zij aan een nieuwe organisatievorm waarbij de Stichting Muziekkring Eemland werd opgericht (31 augustus 1999). Er werd een nieuw en comfortabeler en ruimer onderkomen werd gevonden in het toenmalige Holiday Inn. Door Vriend te worden van de Stichting wist men zich verzekerd van tijdige informatie, een gereserveerde plek tegen een extra aantrekkelijke prijs en….u raadt het: een glas wijn na afloop. Het was tenslotte Muziek & Wijn. De musici kwamen altijd achteraf naar de bar om met belangstellenden over hun werk en passie te praten. Het bestuur werd bijgestaan door een artistieke commissie die zorgde voor het contracteren van kwalitatief hoogstaande musici, inmiddesl doet donze programmeur dat. Ook werd, en wordt nog steeds altijd plaats ingeruimd voor jonge muzikanten, in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en ook de Academie voor Muzikaal Talent van Harpiste Erika Waardenburg.

In de afgelopen ruim twintig jaar traden heel veel musici bij ons op. Concertpodium Soest - zoals ons podium tegenwoordig heet - is alle jaren gesteund door een grote groep vrijwilligers die zich inspannen de concerten goed te laten verlopen. Ook onze sponsors en de Gemeente Soest hebben een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van het podium, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.

Nu op naar ons 25-jarig jubileum! Wij hopen dat u daar ook weer getuige van zult zijn.

Bert Smit
Ambassadeur van Concertpodium Soest

Een selectie van artiesten die sinds de start ons podium hebben beklommen

Janine Jansen
Matangi Kwartet
Ronald Brautigam
Tim Kliphuis
The Fancy Fiddlers
Dominic Seldis
Frederieke Saeijs
Erika Waardenburg
Klara Würtz
Pepe Romero
Trio Suleika
Busch Trio
Noa Wildschut
Eric Vloeimans
David Kuyken
Birthe Blom
Escher Trio
Alexander Kerr
Mark Lubotsky
Frans Fiselier
Maria Martinova
Mirsa Adami
Edwin Rutten
Florestan Duo
Kodaly Trio
Lavinia Meijer
Ramon van Engelenhoven
ORBI
Hannes Minnaar
Ton Koopman
Chiaroscuro Quartet
Calefax
Jannemien Cnossen
Rubens Kwartet
Hexagon Ensemble
Rietveld Ensemble
Pauline van Oostenrijk
Ivo Janssen
Storioni Trio
Barokensensemble Cordevento

Podium Hilton

Onze concerten worden gegeven in een van de prachtige zalen van het fraai gelegen Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Er is bij het Hilton ruime parkeergelegenheid.

Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief