Menu

Ruim 20 jaar Concertpodium Soest

Van Wijndoos naar Hilton Royal Parc

 

Ons Concertpodium begon ooit bij de familie Van Ee. Kitty van Ee was een begenadigd pianodocente. Haar man Mick was als ingenieur actief op vele plaatsen in het verre Oosten. Na zijn pensioen kon Mick zijn passie voor wijnen kracht bijzetten door een wijngroothandel over te nemen. In die tijd bouwde hij hiervoor een onderkomen op het industrieterrein in Soesterberg, met een ondergrondse opslagruimte en een proeflokaal. Hij gaf het onderkomen een naam die bij oudgedienden nog steeds dierbare herineringen oproept: De Wijndoos. Op een dag kwam een altviolist eens wijn proeven en bemerkte dat de akoestiek aldaar heel aardig was. Wellicht iets om eens een concertje te verzorgen met een glas wijn na afloop, zo oordeelde hij. Mick en Kitty vonden dat een geweldig idee. En zo geschiedde, de muziek & wijn concerten namen op 16 maart 1997 een aanvang. Mick en Kitty verspreidden met een team vrijwilligers de concertflyers onder buren en kennissen en het proeflokaal liep aardig vol.

Na gedurende zo’n twee jaar succesvol concerten te hebben georganiseerd vroeg Mick zijn hockeymaatje Bert Smit of die er iets in zag de organisatie over te nemen. Bert, inmiddels Lions lid, vroeg de toen net gepensioneerde Lion Bob van den Hoogen om met hem mee te doen. Samen werkten zij aan een nieuwe organisatievorm waarbij de Stichting Muziekkring Eemland werd opgericht (31 augustus 1999) en een nieuw en comfortabeler onderkomen werd gevonden in het toenmalige Holiday Inn (het latere Hilton Royal Parc Soestduinen). Door Vriend te worden van de Stichting wist men zich verzekerd van tijdige informatie, een gereserveerde plek tegen een extra aantrekkelijke prijs en….u raadt het: een glas wijn na afloop. Het was tenslotte Muziek & Wijn. De musici kwamen altijd achteraf naar de bar om met belangstellenden over hun werk en passie te praten. Het bestuur werd bijgestaan door een artistieke commissie die zorgde voor het contracteren van kwalitatief hoogstaande musici. Ook werd er altijd plaats ingeruimd voor jonge muzikanten, waarbij werd samengewerkt met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en ook de Academie voor Muzikaal Talent van Harpiste Erika Waardenburg.

Gedurende de achter ons liggende 20 jaar hebben zeer veel musici bij ons opgetreden. Concertpodium Soest - zoals ons podium sinds twee seizoenen heet - werd alle jaren gesteund door een grote groep vrijwilligers die zich inspande de concerten goed te laten verlopen. Ook onze sponsors en de Gemeente Soest hebben een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van het podium, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.

Nu op naar ons 25-jarig jubileum! Wij hopen dat u daar ook weer getuige van zult zijn.

 

Bert Smit
Ambassadeur van Concertpodium Soest

 

Een selectie van artiesten die sinds de start ons podium hebben beklommen

Janine Jansen
Matangi Kwartet
Ronald Brautigam
Tim Kliphuis
The Fancy Fiddlers
Dominic Seldis
Frederieke Saeijs
Erika Waardenburg
Klara Würtz
Pepe Romero
Trio Suleika
Busch Trio
Noa Wildschut
Eric Vloeimans
David Kuyken
Birthe Blom
Escher Trio
Alexander Kerr
Mark Lubotsky
Frans Fiselier
Maria Martinova
Mirsa Adami
Edwin Rutten
Florestan Duo
Kodaly Trio
Lavinia Meijer
Ramon van Engelenhoven
ORBI
Hannes Minnaar
Ton Koopman
Chiaroscuro Quartet
Calefax
Jannemien Cnossen
Rubens Kwartet
Hexagon Ensemble
Rietveld Ensemble
Pauline van Oostenrijk
Ivo Janssen
Storioni Trio
Barokensensemble Cordevento

 

Podium Hilton

Onze concerten worden gegeven in een van de prachtige zalen van het fraai gelegen Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Er is bij het Hilton ruime parkeergelegenheid.

Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief & flyer bekijken

Nieuwsbrief bekijken

Download onze flyer