Menu

Met de wind - een uitverkocht succes

Zondag 4 februari 2024

Zondag 4 februari trad het Magda Mendes Kwartet op met het programma Com o Vento, waarin Magda Mendes persoonlijke elementen laat terugkomen.


Magda Mendes is van vertolkster van traditionele, volkse fado overgegaan naar liederen waarin haar persoonlijke voetafdruk hoorbaar is. Toen ze net uit het warme en zonnige Portugal aankwam in Rotterdam, regende het maandenlang. Ze miste haar moeder en ze was somber. Haar manier om hier op een positieve manier mee om te gaan, was zelf liedjes te gaan schrijven. Het eerste Liedje van de wind dat het kwartet speelt, gaat over een zeilreis die op een
zonnige dag start met een rustige zee. Later wordt de zee grijs, valt er regen en steekt een heftige storm op. Alle zeilen worden bijgezet om niet te kapseizen. Het blijft belangrijk om naar voren te kijken en te leven.


De grote bosbranden in het gebied waar haar familie woont, inspireerde Magda Mendes om ook een positief lied over regen te schrijven. Elke druppel is belangrijk voor de olijfgaarden in Portugal. Magda Mendes werd vergezeld door Ward Veenstra, die de liedjes van Com o Vento heeft gearrangeerd voor dit programma, met (Portugese) gitaar, Gustavo Cabrera (viool) en Aleksandra Kaspera (cello).


Het concert werd afgesloten met een lied waarbij de bezoekers in canonvorm mee konden zingen. Een geweldig concert. Zoals een bezoeker na afloop zei: “Ik verstond er niets van, maar ik voelde alles”.

Om in de stemming te blijven, was na afloop van het concert een proeverij van Portugese wijnen en port georganiseerd door Gommers Wijnhandel uit Soest. Velen hebben naast de geweldige muziek ook daar kennis mee kunnen maken.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief