Menu

Wie de jeugd heeft...

Maandag 18 maart 2024

...heeft de toekomst!

Dit gezegde gaat zeker op voor de jonge musici die op 17 maart 2024 zijn opgetreden bij het Concertpodium Soest. Ieder van hen speelde solostukken; een paar stukken werden met elkaar uitgevoerd. Allen zijn student bij de Academie voor Muzikaal Talent (AMT). En elk jaar worden we opnieuw verrast door de kwaliteit van het spel en het enthousiasme dat ze uitstralen.

Het programma werd toegelicht door Erica Waardenburg, medeoprichter en directeur van het AMT. Alle musici hebben diverse (aanmoedigings)prijzen gewonnen, ook internationaal. Ditmaal konden we genieten van prachtige harpmuziek door Anna Petrovitsch (16 jaar). Zij speelde verschillende stukken, waaronder de Moldau van B. Smetana. Je hoorde en zag de Moldau stromen.

Op viool soleerde Margriet van den Hoven (13 jaar) met Meditation uit Souvenir d’un lieu van P. Tschaikovsky. Margriet is behalve muzikaal talent, ook een talent in zang, zwemmen en nog veel meer. Ze geniet van alles. Een weetje is dat Tschaikovsky financieel ondersteund werd door een bewonderaarster, die hij echter nooit heeft willen ontmoeten.

Tiwaz Kraan (15 jaar) is begonnen op de Bachschool in Soest. Hij soleerde op de piano met muziek van Schubert. Naast solo piano heeft hij tijdens zijn opleiding ook muziek gemaakt. Tiwaz speelt regelmatig met meerdere ensembles. Zijn droom is om anderen van zijn pianospel te laten genieten en een beetje van de klassieke muziek aan de moderne wereld te geven.

Valentijn Jeukendrup (14 jaar, cello) heeft als solist muziek van Shostakovich en van Dvorak gespeeld. Hij heeft al veel optredens gedaan o.a. het Grachtenfestival in Amsterdam en in diverse concertseries met zijn broer Julian (violist), Jorian van Nee en het familie ensemble Cantico d’Archi.

Alle solisten werden op de piano begeleid door Jaap Kooi en Jorian van Nee (oud-leerling AMT). Beiden zijn correpetitor van het AMT.

Het Concertpodium Soest kijkt al uit naar het concert van het AMT in het seizoen 2024-2025.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief