Menu

Fuse wint Edison!

Zondag 1 december 2019

Op 4 november jl. maakte Paul Witteman tijdens de live uitzending van Podium Witteman op NPO 2 bekend dat de Edison Klassiek Publieksprijs dit jaar naar Fuse gaat. Reden te meer om hun concert bij ons op zondag 24 mei 2020 bij te wonen!

Fuse had zoals Witteman het verwoordde ‘keihard campagne gevoerd’ en met resultaat. Op 24 november kregen de zes leden van het ensemble een Edison tijdens de speciale Podium Witteman Edison uitzending.
Het publiek kon in oktober via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. De vier genomineerde artiesten Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, Fuse, Lucie Horsch & Academy of Ancient Music en het Van Baerle Trio kregen allen veel stemmen, maar het album ‘Studio 2’ van Fuse spande de kroon en ontving maar liefst 59% van de stemmen. Eerder was al bekendgemaakt dat de oeuvreprijs dit jaar naar het wereldberoemde Kronos Quartet gaat.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres. Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

Uitzending op 24 november gemist? Kijk 'm hier terug.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief