Menu

Cabrioconcert - Ernst Daniel Smid - Als je overmorgen oud bent

Zondag 23 juni 2024 15:00 uur

Ons laatste concert dit seizoen mogen we wederom in Openluchttheater Cabrio organiseren. Hoe mooi is dat? Bij de pakken neerzitten komt niet voor in het woordenboek van Ernst Daniel Smid. De operazanger kampt al geruime tijd met de gevolgen van Parkinson, maar na een succesvolle hersenoperatie kan hij weer doen wat hij het allerliefste doet.. zingen! En dat moet gevierd worden!

Samen met zijn dochter Coosje en operatalent sopraan Céline Janssen brengt hij zijn absolute lievelingsliedjes ten gehore. Dit alles onder de bezielende leiding van pianist Henk Ruiter. Ernst Daniel brengt een muzikale ode aan het leven, zoals alleen hij dat kan.

 “If I were a rich man”, ja daar dromen we allemaal wel van. Maar je grote rijkdom zit ‘m in je gezondheid. Van deze wens tot aan de blik die Jules de Corte ons biedt op onze oude dag in” Als je overmorgen oud bent” laat ons soms minzaam glimlachen over de druk van alledag.

Ernst Daniel Smid en Coosje Smid nemen je mee naar hun lievelingsliedjes. Een concert vol herkenbare werken van Shaffy tot Puccini met als speciale gaste Céline Janssen. Celine, met haar wonderbaarlijk mooie stem, weet klassieke muziek op haar eigen grappige wijze een boost te geven. Het zal je verrassen. Het concert vindt dus ook nog eens plaats in Openluchttheater Cabrio in Soest, wat het helemaal tot een bijzondere belevenis zal maken!

Koop nu je kaarten. Er zijn maximaal 200 kaarten beschikbaar voor het Cabrio Middenpodium. 

Bestel hier je kaarten  

Ernst Daniel Smid behoeft wellicht geen introductie; hij is alom bekend als presentator op radio NPO 4 en als televisie presentator van zijn eigen programma Una Voce Particolare. Als bariton is hij zijn carrière begonnen bij operahuizen in Duitsland. Sindsdien heeft hij als zanger zijn grenzen verlegd, letterlijk - internationaal, en ook qua repertoire, dat hij heeft uitgebreid naar licht klassiek, operette,  en populaire liederen van Nederlandse bodem.

Coosje Smid tourde met Ernst Daniel Smid langs de theaters met de muzikale voorstelling Voor Elkaar en Ik Zou Je Het Liefst In Een Doosje Willen Doen. Coosje is veelzijdig zangeres, actrice, theatermaker en televisie redacteur.

Céline Janssen studeerde (cum laude) af aan het Fontys Conservatorium Tilburg, toegespitst op het klassieke repertoire voor de opleiding Muziektheater Klassiek. Als theatermaker ontwikkelde Céline een eigen voorstelling getiteld “Opera voor Dummies”. Hiermee laat ze op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is. Celine zingt als soliste bij verschillende orkesten. Ze werkte o.a. met Claudia de Breij, Ellen ten Damme, Paul de Leeuw, Ilse Warringa en Ernst Daniël Smid.

Henk Ruiter is een veelzijdige en creatieve pianist/componist op gebied van zowel klassieke als lichte muziek. Zo begeleidde hij jarenlang Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij werkt(e) onder andere met de 3 baritons Marco Bakker, Henk Poort, en Ernst Daniel Smid, waarmee hij tournees heeft gemaakt langs de Nederlandse theaters.Overzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief